5 tips voor kosteneffectieve website beveiliging

door | okt 16, 2018 | Websites

5 tips voor kosteneffectieve

website beveiliging

Heb een sterk wachtwoord voor uw website

Een zwak wachtwoord maakt het extreem gemakkelijk om toegang te krijgen tot de website of server. Daarom is het noodzakelijk om een sterk wachtwoord te hebben dat niet gemakkelijk te raden is. U moet uw wachtwoord instellen als een combinatie van cijfers, hoofdletters en kleine letters en symbolen. Maak er een punt van om minimaal 8 karakters te hebben. Velen van u hebben voor elk account hetzelfde wachtwoord. Dat is een grote fout die vaak gemaakt wordt.

Pro Tip: 

Nooit uw gebruikersnaam als admin of client hebben. Het kan een risico vormen voor het hacken. Heb willekeurige gebruikersnamen en wachtwoorden. Daar zijn ook veel tools voor om dit makkelijk op te slaan.

Update uw softwareprogramma’s regelmatig

Er zijn talloze websites die in de val lopen van hackers vanwege verouderde softwaresystemen. Telkens wanneer er een update is van een plug-in of het beheersysteem, zou u het onmiddellijk deze moeten updaten, in plaats van het één keer per week of maand te doen. Compromis in de beveiligingssystemen gebeurt meestal door geautomatiseerde bots die op zoek zijn naar kwetsbaarheden. Daarom moet u de updates uitvoeren wanneer ze worden vrijgegeven.

Onthoud het uploaden van bestanden

Als u gebruikers toestaat om bestanden op uw website te uploaden, kan uw website een groot beveiligingsrisico vormen. Zelfs een onschuldig ogend bestand kan een script bevatten dat de hacker helpt volledige toegang tot uw website te krijgen. Als het voor uw formulier nodig is om een bestand te uploaden, moet u elk bestand als verdacht beschouwen. Als u uw gebruikers de bestanden laat uploaden, moet u niet naar de bestandsextensie of het mime-type gaan voor de verificatie ervan. Zelfs als u het bestand opent en de koptekst leest of functies gebruikt om de afbeeldingsgrootte te kennen, kunt u mogelijk niet achterhalen of het bestand kwaadaardig is of niet. Verschillende beeldformaten laten de gebruiker een commentaar-sectie opslaan met PHP-code die de server kan uitvoeren. Om al deze omstandigheden te vermijden, is het het beste om de uitvoering van bestanden te beperken en de bestandsrechten te wijzigen.

Gebruik SSL-certificaten en HTTPS
SSL-certificaten coderen de gegevens die worden verzonden tussen de server en de browser en dit beschermt op zijn beurt de persoonlijke gegevens van de gebruikers. SSL-certificaten werken als een vertrouwensindicator door een groen hangslot weer te geven in de adresbalk van de website vergezeld van de tag ‘Beveiligd’. Dit zorgt ervoor dat de klant uw website vertrouwt, stimuleert meer conversies en verhoogt de positie van uw website op de lange termijn.
Sta beperkte toegang toe aan uw werknemers
Geef niet te veel toegang aan uw werknemers, want zij kunnen de informatie opzettelijk of onbewust lekken naar onbevoegde bronnen. Informeer hen over het belang van website-veiligheid en hoe beveiligingsbedreigingen kunnen worden geïdentificeerd, zodat ze beveiligingsrisico’s kunnen voorkomen als ze zich voordoen.
Naar de inhoud springen